Yorumlanmış fala soru sorma

May 2018 düzenlendi kategorisi Tellwe
Bildiğiniz gibi Tellwe de yorumlanmış fallara sonradan soru sorma yok. Falla ilgili yorum alanı üzerinden kullanıcılar falla ilgili yorum yazmak yerine genelde soru soruyorlar. Falcılarda oyları düşmesin diye bu soruları cevaplıyorlar.
Soru sorma ihtiyacı elbette olabiliyor. Falcılar mesaili çalışmadıkları için ve istedikleri zaman herşeyi öylece bırakıp gidebildikleri için şimdiye kadar faldan sonra soru alanı açmadık.
Soru talebini çözecek birkaç kurgu düşündük. Şimdi onlardan birini denemeye başlayacağız.
İlk olarak promosyon fala ücretli soru alanı ekleyeceğiz.

Sistemin çalışma şekli kısaca şöyle :
Yorumlanmış Promosyon Kahve ve Tarot Fallının altında "Falcıya soru sor x Krd" yazan bir buton gelecek.

Promosyon soru ücretleri :
Aday Falcı 1 krd.
Normal falcılar: 3 - 5 krd.
Vip falcı 3 - 5 krd.
Vip+ falcı 3 - 10 krd arası soruları cevaplayacak.

Soru ücretini falcılar verdiğimiz limitler arasında kendisi belirleyecek.
Soru cevaplama istemiyorum diye biz özellikte konabilir ama soruyu cevaplamama hakkınız var. Cevaplarsanız kazanabileceksiniz.

Soru cevaplama süresi 24 saat olacak. 2 gün için de cevaplanmayan soruların kredisi kullanıcıya geri aktarılacak ve soru iptal edilecek.
Falcı soruyu cevaplarsa kredi ücreti fallarda olduğu gibi %30 olarak hesabına aktarılacak.

Cevaba oy verme olacak.

Çalışmalar başladı 10 gün e kadar yayına almayı planlıyoruz.

*Değerlendirme ve önerileriniz bekliyoruz.

Yorumlar

  • merhaba, peki kullanıcılar bunun yerine yine yorum alanına soru yazmak isteyebilir, yorum kısmında bir ücretlendirme yok.
  • May 2018 düzenlendi
    Sistem oturduktan sonra falcıların falla ilgili yorumlara cevap vermesini kaldıracağız. Kullanıcılarda oradan soru sorsalarda cevap alamayacaklarını bilecekler.
  • aslında soruların kredili olması bizim daha uzun cevaplar vermemizi gerektirecek. Sonuçta sorusu için ödeme yapıyor daha fazla cevap isteyecektir. Bu da bizim yeniden bir yorum yapmamız ve zaman harcamamız demek. Diğer türlü kısa bir cevap da tatmin edebiliyor. Soru butonunu ücretsiz yapsak ve metin kısmını kısa tutup tek soru yapsak daha iyi gibi. Cevaba oy verme olmasa daha iyi olur gibi. Sorularda ücretli gibisinden negatif bir tepki olabilir diye düşünüyorum.
  • Soru uzunlukları karakter olarak kısıtlayacağız. Tabi bu kullanıcıların. "Aşk, sağlık, para hayatımdaki herşeyi istiyorum" şeklinde yazmasına engel değil. Burada kullanıcıları yönetmek size kalıyor. Bu kadar çok soruya cevap veremeyeceğinizi yazabilirsiniz. Soruya cevap vermek zorunda değilsiniz. Oyunu beğenmediğiniz soruyu iade edebileceksiniz. Şimdilik sadece soru sorulamayan promosyon fallarda düşünüyoruz zaten. Uygun olursa diğer fallara da ekleyeceğiz.
  • Bence soruları karakter olarak sınırlandırırsanız aynı dediğiniz gibi aşk sağlık para hayatımdaki her şey deyip işin içinden sıyrılırlar sonra uğraş dur bu bir. Ikincisi de yeni sistemi beğendim ama fal gönderirken soru kısmını uzun tutmama düşüncesini hiç onaylamıyorum. Kopyala yapıştır yapmayan ve cevapları gerçekten sunan falcı arkadaşlarımın da benim gibi cevabı sorunun içinde bulduğunu aslında o sorulardan yola çıkarak daha isabetli yorumlar yaptığını düşünüyorum. Onlar detaylı detaylı soracaklar anlatacaklar ki biz yaptığımız işi bilelim. Soruya sınır getirilirse kopyala yapıştır artar fallar sıradanlaşır herkes VIP + olur yani kolaylıkla ne anladım ben bu işten? Gerçekten emek veren arkadaşlarımla yüzeysel yorum hatta copy paste yapan kişileri ayırt etmek lazım bu da falın cevaplayıcılığı ile belli olur. Ben karşıyım bu soru sınırına.
  • @pirayesultan soruya sınır koymuyoruz, istediği kadar soru sorabilir. Okunamayacak kadar uzun mesaj yazanlar var onları engellemek için sınır olacak. Şu an da sınır var 400 karakter uzunluğunda olabilir soru. Biz şu an iki şey üstünde tecrübe edinmeye ve çözüm üretmeye çalışıyoruz. 1- promosyon falda soru sorma 2- Fal yorumu sonrası ücretli soru sorma. Buradaki işleyiş tecrübesine göre diğer fallarda da ücretli soru eklersek neler olabileceğini görüp ona göre karar vereceğiz. Hem de bu arada sistem altyapısını en işlevsel olarak nasıl kurmalıyız öğrenip uygulayacağız.
  • Promosyon fallara ücretli soru sorma eklendi. Fal ayarlarınızdan ücretinizi düzenleyebilirsiniz.
Yorum yapmak içinOturum Açın yada Kayıt Olun .